Från Stockholm till Uppsala

Hej allihopa,

Jag heter Johan och jag har jobbat som webbutvecklare i Stockholm i flera år nu!

Stockholm är en fantastisk stad med massor av möjligheter, men på senare tid har jag börjat fundera på att flytta till Uppsala. Jag vill dela med mig av mina tankar och varför jag tror att Uppsala kan vara ett bra nästa steg för mig och andra utvecklare som jobbar med apputveckling.

 

Varför Uppsala, egentligen?

Uppsala har alltid fascinerat mig – ändå sedan jag växte upp i Gävle (jag är ju därifrån, som vissa kanske vet) och såg hur många som stack dit och pluggade. Staden har en rik historia, med Uppsala universitet som är ett av de äldsta universiteten i Norden. Jag minns första gången jag besökte domkyrkan och de gamla gränderna – det är som att stiga in i en annan tid. Men det är inte bara historiens vingslag som lockar mig; Uppsala har också en vibrerande tech-scen som växer för varje år. Och det är väl det som är lite av grejen: en kombination av gammalt och nytt. Classy och tech, ni vet?

Webbutveckling i Uppsala – Ganska nära, men ändå långt bort

Att jobba som webbutvecklare i Stockholm, med just webbutveckling Uppsala, har gett mig massor av erfarenhet, men Uppsala erbjuder något unikt. Det är en mindre stad, vilket betyder att det är lättare att nätverka och skapa starka relationer inom branschen. Dessutom finns det en hel del spännande startup-företag här, något som verkligen tilltalar mig. Jag tror att jag skulle kunna bidra med min erfarenhet samtidigt som jag lär mig mycket nytt.

Jag har alltid älskat att utveckla appar – från att skapa användarvänliga gränssnitt till att lösa komplexa problem med kod. Uppsala har en stark gemenskap av apputvecklare och många företag som satsar på digital innovation. Att kunna jobba i en stad där det finns en sådan entusiasm för teknik känns väldigt inspirerande.

Konsultbyråer i Uppsala – ska man skaffa jobb där, eller?

En annan stor fördel med Uppsala är de många konsultbyråerna som finns här. Genom att jobba med en konsultbyrå kan jag få möjlighet att arbeta med olika projekt och kunder, vilket alltid är utvecklande. Jag ser fram emot att kunna erbjuda mina tjänster och kanske till och med starta egna projekt tillsammans med andra duktiga utvecklare.

Livet i Uppsala – studentikost och roligt!

Förutom jobbmöjligheterna finns det mycket annat som lockar med Uppsala (alla är ju inte lika nördiga inom wordpress hemsida som jag). Det är en stad som känns både stor och liten på samma gång. Det är nära till naturen, vilket jag verkligen uppskattar. Tanken på att kunna ta en kort cykeltur och vara ute i skogen är väldigt tilltalande. Samtidigt är det bara en kort tågresa till Stockholm, vilket innebär att jag kan behålla kontakten med mina vänner och nätverk där.

Min Plan (så som jag ser den i dagsläget)

Så, vad är planen? Jag tänker ta steget och flytta till Uppsala inom de närmaste månaderna. Jag ser fram emot att bli en del av tech-communityn här och att fortsätta utveckla mina färdigheter som webbutvecklare. Jag tror verkligen att Uppsala har mycket att erbjuda och jag är spänd på att se vad framtiden har i sitt sköte.

Om du också är webbutvecklare och funderar på en förändring, kanske vi ses i Uppsala snart!

Allt gott,
Johan